Om Marianne

Jeg er optaget af at skabe balance og connection

Mit navn er Marianne Eikers, og jeg er examineret psykoterapeut og stresscoach. Jeg hjælper med at skabe balance mellem krop og sind, tanker og følelser, så du kan leve et liv i overensstemmelse med dine værdier, længsler og autentiske selv.

Når der ikke er balance i os, oplever vi stress, tristhed og utilfredshed, indre uro og fastlåsthed. Og i værste tilfælde angst og depression.

Jeg har selv oplevet at blive ramt af alvorlig stress og være tvunget til at genskabe balance og forbindelsen til mig selv.

I snart 10 år har jeg arbejdet som psykoterapeut, og haft hundredevis af mennesker igennem min konsultation. Selv om problemstillinger er mange og forskellige, er der noget der ofte går igen. Og det er forbindelsen til os selv. Relationen til andre, starter med relationen til os selv.

Min tilgang

Min passion for personlig udvikling gennemsyrer både, hvem jeg er som psykoterapeut og som menneske. Jeg arbejder ud fra et oplevelsesorienteret og gestaltterapeutisk afsæt, hvor vi tager udgangspunkt i, hvad der fylder for dig her & nu. Mit menneskesyn er eksistentialistisk og helhedsorienteret.

Jeg tør stille de spørgsmål, du ikke selv tør tænke. Og som du måske slet ikke har tænkt eller mærket endnu. Sammen med dig og skaber vi et trygt rum, hvor der er plads til det, som er allermest sårbart og svært for dig. Jeg støtter dig i at undersøge, hvilke mønstre, traumer og overbevisninger, der forhindrer dig i, at være i kontakt med dit autentiske selv og dermed også spiller ind i din relation til andre.

Du får bevidsthed om mønstre og tanker, som ikke længere tjener dig.

Gennem samtale, øvelser og opmærksomhed på tanker, krop og følelser i samspil, får du en øget bevidsthed om dig selv, dine længsler, sårbarheder og dermed også din styrke og ressourcer. Jeg hjælper med at forløse det, som er svært eller fastlåst.

Gennem mit professionelle virke og egen personlige og faglige udvikling, har jeg erfaret, hvad der virker. Ikke kun i teori, men i praksis. Og det vil jeg gerne give videre til dig. Så du også mærker det.

Anonym, 48

1000 tak

Jeg er SÅ glad for at jeg fandt dig! Har for første gang følelsen af at blive forstået (…). Du er så rolig og nærværende.

Anonym, 35

Tak for din hjælp

Det betyder meget for mig, at du ser mig, er der og stille de spørgsmål, du gør.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30 år

Jeg er lykkelig, lettet og glad

Tak fordi du har hjulpet mig med at se tingene meget mere klart. Jeg har fået sat mine tanker i de rigtige kasser, du har støttet mig, lyttet og givet mig de nødvendige skub. Jeg føler mig 100 kilo lettere! Jeg er lykkelig, lettet og glad”.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 43
Tema: selvværd og parforhold

Du er en fantastisk indlevende terapeut

Du er en fantastisk indlevende terapeut. Jeg har været og er utrolig glad for vores samtaler.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30
Tema: bearbejdning af utroskab og skilsmisse

Det kunne jeg ikke have gjort selv

Selv om jeg ikke har brugt alle klippene endnu, har det allerede været alle pengene værd. Du er en meget kompetent og skarp terapeut, der har hjulpet mig til at se tingene i et nyt lys. Det kunne jeg ikke have gjort selv.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 47
Tema: parforhold

Virkelig været godt for mig

Samtalerne har været virkelige gode for mig, kan jeg mærke. Det var dejligt endelig at få sat ord på alt det, jeg går rundt med i mit hoved og hjerte. Dejlig følelse, at jeg nu gør noget. 

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 57
Tema: angst

Jeg kan overskue tingene igen

Allerede efter vores første samtale fik jeg sovet rigtig godt for første gang i lang tid. Der er ro på hjertet og tankerne er blevet mere positive. Jeg føler jeg kan overskue tingene igen. Samtalerne har været uvurderlige for mig.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 32
Tema: selvværd, kærestesorger

Noget er faldet på plads

Jeg vil sige dig stor tak – det har været befriende og som om noget er faldet på plads. Jeg glæder mig til det videre forløb.

Baggrund

Jeg har en 4-årig uddannelse som psykoterapeut fra Københavns Gestalt Institut – godkendt og evalueret af Dansk Psykoterapeutforening. Derudover har jeg en efteruddannelse som certificeret stresscoach samt en række kurser og workshops inden for angsthåndtering, traumeforløsning, tilknytningstraumer og mindfulness. Jeg modtager løbende supervision.

Desuden er jeg er uddannet cand.comm. (kandidat i kommunikation) fra Roskilde Universitetscenter (RUC) og har en bachelor i spansk fra Syddansk Universitet i Odense.

I mange år har jeg arbejdet med projektledelse, kompetenceudvikling og kommunikation i større virksomheder. Jeg har desuden samarbejdet med jobcentre og undervist hos andre aktører. Mit drømmejob som kommunikationsansvarlig i teaterbranchen, forlod jeg for at dedikere mig fuldtid til mit nuværende drømmejob som selvstændig psykoterapeut. Min tilknytning til teaterbranchen har jeg stadig gennem undervisning og samarbejder.

Egen praksis og stærke samarbejder

Siden 2014 har jeg har haft egen psykoterapeutisk praksis i Holbæk, hvor jeg tilbyder individuelle terapisamtaler og -forløb, gruppeforløb og supervision – både fysisk og online. Derudover underviser jeg bl.a. i bioenergetiske øvelser, nærværtræning og personligt udtryk på et teater.

Ud over min praksis, samarbejder jeg om andre projekter. Eksempler på disse samarbejder er:

  • Gruppe-terapeut hos TUBA – terapi for unge, der er vokset op med alkoholmisbrug i hjemmet.
  • Underviser på Holbæk Drama College (siden 2015). Her underviser jeg unge skuespiltalenter i “Skuespillerens Nærvær” sammen med skuespiller og teaterleder Brian Kristensen.
  • Gruppeterapeut i sorggruppe hos sognepræst Lise Trap
  • Psykoterapeutisk konsulent & underviser på “Projekt Indenfor”. Et projekt for udsatte og sårbare unge i samarbejde med Holbæk Kommune, Holbæk Teater og teatergruppen Don Gnu.

Jeg elsker mit arbejde og jeg har kæmpe respekt og empati for den personlige rejse et menneske gennemgår i et forløb hos mig. 

Udover løbende at holde mig fagligt opdateret via kurser og supervision, har jeg et stærkt fagligt netværk af andre professionelle terapeuter og behandlere. Alt sammen for at sikre dig den bedste og mest kompetente hjælp. Det betyder også, at jeg gerne henviser til andre, hvis jeg vurderer, at det vil være givende i forhold til at støtte din udviklingsrejse eller konkret problemstilling bedst muligt.

Etik, tavshed og MPF

Som medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) er du garanteret en terapeut med minimum en 4-årig psykoterapeutuddannelse samt en mellemlang eller lang videregående uddannelse, der er relevant for at give kvalificeret hjælp og behandling.

Jeg har tavshedspligt, og terapien foregår efter de etiske regler opstillet af Dansk Psykoterapeutforening. 

Kontakt mig på 29 73 36 76 eller book din tid online