Psykoterapeut i Holbæk – få hjælp til dine personlige udfordringer

Leder du efter en psykoterapeut i Holbæk? 

Jeg hedder Marianne Eikers og er psykoterapeut i Holbæk. Jeg har egen praksis centralt beliggende i Holbæk. Jeg tilbyder både individuel terapi samt stresscoaching til private og virksomheder. 

Årsagerne til at komme i terapi kan være mange. Vi gennemgår alle faser i livet, hvor vi føler os udfordret, forvirrede eller i krise. Det kan for eksempel være stress, livskriser, sorg, angst eller problemer i nære relationer. Det kan også være, man har behov for hjælp til en aktuel konflikt eller til at træffe en vigtig beslutning. Det er ikke altid man ved konkret, hvad det handler om. Der er bare en fornemmelse af, at noget ikke er, som det skal være. Det kan være man savner retning i sit liv eller oplever manglende glæde i sit liv. 

Uanset årsagen, kan terapi og stresscoaching hjælpe dig med at tackle en svær situation, bearbejde svære følelser eller se nye muligheder i dit liv. Du kan læse mere om terapi og stresscoaching her på hjemmesiden. 

Fagligheden skal være i orden – men kemien er ligeså vigtig 

Der findes mange forskellige retninger og metoder inden for psykoterapien. Og fagligheden er vigtig, lad mig slå det fast. Når det er sagt, er det videnskabeligt bevist, at det gode samspil mellem terapeut og klient er afgørende for et godt udbytte.  Det er nemlig vigtigt, at du har tillid og føler dig tryg, når du skal tale om og arbejde med de ting, der er svære og sårbare for dig.

Du kan læse mere om min terapeutiske tilgang her

Vær kritisk med dit valg af psykoterapeut og stresscoach

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Det skyldes, at staten ikke har fastsat regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Derfor er en psykoterapeuts medlemsskab i Dansk Psykoterapeutforening et kvalitetsstempel og din garanti for, at terapeuten har tilstrækkelig uddannelse og erfaring. 

Som medlem af Dansk Psykoterapeutforening må jeg kalde mig Psykoterapeut MPF. Det betyder, at jeg lever op til en lang række krav og kriterier for uddannelse og erhvervserfaring. Herunder, at jeg har en 4-årig psykoterapeutuddannelse fra et institut, som er godkendt af foreningen. I mit tilfælde Københavns Gestalt Institut. Samt at jeg har relevant grunduddannelse og kompetencer til at give dig den bedst mulige hjælp.

Da stresscoach desværre heller ikke er en beskyttet titel, vil jeg samtidig anbefale dig, at gå efter en stresscoach, der også er terapeutisk uddannet. Ofte skyldes stress også dybereliggende mønstre, som er vigtige at få bearbejdet, så du forebygger stress fremover. Derfor vil det være en fordel for dig, at vælge en som også har terapeutiske kompetencer. Det sikrer dig et større udbytte af dit stresscoaching-forløb. 

Psykolog eller psykoterapeut i Holbæk

Jeg får ofte spørgsmål om, hvad forskellen er på psykolog, psykoterapeut og psykiater. Vi er beslægtede i den forstand, at alle tre faggrupper beskæftiger sig med menneskets mentale sundhed og hjælper folk med at få det bedre psykisk. Men der er også forskelle, som jeg kort ridser op her. 

Psykoterapeuter tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten.

For psykoterapeuter godkendt af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) adskiller psykoterapeuter sig fra psykologer på særligt tre områder:

  • Psykoterapeuter har i deres uddannelse gennemgået egenterapi og personlig udvikling. Terapeutens vigtigste værktøj er hans eller hendes egen person. Det er derfor et krav under uddannelsen, at psykoterapeuten har trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem egen krop.
  • Psykoterapeuter har taget en fireårig uddannelse fra et privat psykoterapeutisk uddannelsessted. Mange vælger uddannelsen som psykoterapeut for at etablere egen praksis, mens andre gør det for at blive bedre til deres andet fag. Derfor kan man også beskrive uddannelsen som en efteruddannelse, som mange psykologer, læger, psykiatere, skolelærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker tager for at styrke deres faglige profil.
  • Psykoterapeuter bliver uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom sorg, kriser, stress eller angst. Dog uddannes psykoterapeuter ikke til at håndtere svære psykiske lidelser og stille kliniske diagnoser. Derfor samarbejder mange psykoterapeuter, inklusiv jeg selv, også med både psykiatere og psykologer.

Psykologer har taget deres uddannelse på universitetet og kan det samme som psykoterapeuter, men kan derudover bl.a. stille kliniske diagnoser. Det er indtil videre også kun psykologer, der tager imod henvisninger fra lægen. Det betyder også, at der ofte er lang ventetid hos psykologerne. Mange psykologer efteruddanner sig i psykoterapi. 

Psykiatere derimod er lægeuddannede med speciale i psykiatri. De kan som den eneste af de tre udskrive medicin og arbejder derfor ofte med personer med sværere psykiske lidelser. Også for psykiatere er psykoterapi en efteruddannelse.

Psykoterapeut i Holbæk – i hjertet af Vestsjælland

Er du interesseret i et terapeutisk forløb eller et stresscoaching forløb, så ring eller skriv endelig til mig. Jeg tilbyder konsultationer fra min klinik i Bysøstræde i Holbæk. Tæt på offentlig transport, parkering og i gåafstand fra station og Orø færgen.

Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål, der kan hjælpe dig til at afklare om terapi og/eller coaching er det rette for dig. 

Book din første tid i dag – og kom i gang med at skabe den forandring, du drømmer om!

Mange hilsner

Kontakt mig på 29 73 36 76 eller book din tid online