fbpx

Terapi – der kan være mange grunde til at søge hjælp

Et ønske om at skabe forandring

Når du er her på siden, er det måske fordi, du overvejer at gå i terapi. Der kan være mange grunde til at gå i terapi. Men fælles er, at der er et ønske om at skabe en forandring. Uanset hvad din grund er, hilser jeg den velkommen. Det kræver ofte mod at række ud og turde kigge på det, der er svært. Og så er det første lille skridt allerede taget. 

Jeg har samlet nogle eksempler på, hvad andre kommer hos mig med. Og måske kan du genkende dig selv i noget af det? Måske er det noget helt andet, du går med lige nu.

Hvorfor gå i terapi?

  • Du ønsker afklaring omkring en aktuel situation
  • Du savner glæde i livet
  • Du har svært ved at sætte grænser i forhold til andre mennesker
  • Du ønsker at få styrket dit selvværd
  • Du har problematiske relationer til fx. din partner, dine børn, forældre eller andre
  • Du føler dig stresset
  • Du har præstationsangst
  • Du har brug for støtte i forbindelse med tab, krise og sorg
  • Du oplever indre tomhed eller meningsløshed
  • Eller du ønsker at lære dig selv bedre at kende og udvikle dig

At give det svære plads

Når man står midt i en krise eller udfordring er det ofte forbundet med sorg, vrede og/eller angst. Det kan være svært at se noget som helst positivt eller godt i det. Og hvem vil ikke helst have det til at gå væk, når man er ked af det, bange eller vred? Men i modgangen ligger, der også en mulighed for at udvikle os som mennesker, gøre os mere bevidste om egne behov, følelser, grænser og værdier.

I terapien giver vi det plads, som er svært eller fylder for dig. Gennem samtale og nærvær bliver der sat fokus på at skabe balance mellem krop, sind og følelser, så du kan blive mere fri og afklaret til at leve det liv, du ønsker for dig selv.

Når vi forstår vores inderste væsen, kan vi at ændre og forme livet på vores egne præmisser i stedet for på andres. Ikke styret at gamle mønstre, traumer og overbevisninger. For at udvikle os og ændre gamle mønstre, har vi brug for tryghed. Derfor er den første og vigtigste opgave for mig som terapeut at skabe tillid og tryghed for dig, så du kan fordybe og udvikle dig i dit tempo.

Frihed til at blive den, du er

Som psykoterapeut arbejder jeg ud fra en gestaltterapeutisk tilgang, som også bygger på et eksistentialistisk livssyn. Helt enkelt betyder det, at vi har mulighed for at præge vores liv gennem de valg, vi træffer. Det er dog ikke altid, vi kan få øje på vores egen frihed til at vælge. Endsige se, hvilke alternative veje der findes. Gestaltterapien hjælper til at skabe klarhed, så du bedre kan se dine valgmuligheder. Gestaltterapien er en helhedsorienteret terapiform, og jeg søger derfor at integrere tanker, følelser, krop og ånd i sessioner med respekt for processen og dine grænser.

Jeg har arbejdet med udvikling og kommunikation i mange år og tror på, at når vi tør arbejde med os selv, vores gamle mønstre, vaner og overbevisninger, bliver livet så meget mere rigt.