Terapi – en vej ud af fastlåsheden

Et ønske om at skabe forandring

Årsagen til at søge hjælp hos en psykoterapeut er meget individuel. Men der er altid et ønske om at skabe en forandring og få hjælp til at komme ud af en fastlåst situation. 

Jeg har nedenfor samlet nogle eksempler på, hvad andre kommer hos mig med. Og måske kan du genkende dig selv i noget af det? Måske er det noget helt andet, du går med lige nu.

Hvorfor gå i terapi?

 • Et ønske om afklaring omkring en aktuel situation
 • Få hjælp til at komme igennem en svær periode i dit liv
 • Lær at sætte grænser i forhold til andre mennesker
 • Du ønsker at få styrket dit selvværd
 • Blive afklaret omkring en svær relation til fx. din partner, dine børn, forældre eller andre
 • Du oplever arbejdsmæssig og/eller følelsesmæssig stress 
 • Du savner glæde i livet
 • Du har præstationsangst
 • Du oplever indre tomhed eller meningsløshed
 • Du føler dig fastlåst og har svært ved at se andre muligheder
 • Eller du ønsker at lære dig selv bedre at kende og udvikle dig

Det første skridt

For mange kræver det mod og overvindelse at række ud efter hjælp. Måske ved du præcist, hvad du har brug for hjælp til. Men det kan ligeså vel være, at det endnu ikke er helt tydeligt for dig. Erkendelsen af at vi har brug for hjælp, er det allerførste vigtige skridt.

Ved at være her på siden kunne det tyde på, at du er ved at tage det første skridt. Det kan være, du har brug for at blive afklaret med om vi er det rette match for dig. Uanset hvilke spørgsmål, du måtte brænde inde med, så hold dig ikke tilbage. Ring eller send en mail til mig, så du kan blive afklaret og kan tage det næste vigtige skridt. 

At give det svære plads, giver mere indre ro

Det kan lyde selvmodsigende at skulle give det svære plads for at få det bedre. MEN: vi mennesker har en tendens til at fjerne os fra ubehag. Og gudskelov for det! Det er en vigtig overlevelsesmekanisme i mange situationer. Men nogle gange bruger vi så mange kræfter på at fjerne os fra vores egne svære følelser, at vi kommer til at føle os fastlåste. Eller måske endda få det endnu værre.

Når man står midt i en krise eller udfordring er det ofte forbundet med sorg, vrede og/eller angst. Det kan være svært at se noget som helst positivt eller godt i det. Og hvem vil ikke helst have det til at gå væk, når man er ked af det, bange eller vred? Men i modgangen ligger, der også en mulighed for at udvikle os som mennesker, gøre os mere bevidste om egne behov, følelser, grænser og værdier.

Personlig udvikling handler også om at vikle os ud af gamle mønstre (copyright Marianne Eikers 2020)
Personlig udvikling handler bl.a. om at vikle sig ud af mønstre, der ikke længere fungerer.

Udvikling er at “vikle sig ud”

I terapien giver vi det plads, som er svært eller fylder for dig. Gennem samtale og nærvær bliver der sat fokus på at skabe balance mellem krop, sind og følelser, så du kan blive mere fri og afklaret til at leve det liv, du ønsker for dig selv.

Når vi forstår vores inderste væsen, kan vi ændre og forme livet på vores egne præmisser i stedet for på andres. Ikke styret af gamle mønstre, traumer og overbevisninger.

For at udvikle os og ændre gamle mønstre, har vi brug for tryghed. Derfor er den første og vigtigste opgave for mig som terapeut at skabe tillid og tryghed for dig, så du kan fordybe og udvikle dig i dit tempo.

Frihed til at blive den, du er

Som psykoterapeut arbejder jeg ud fra en gestaltterapeutisk tilgang, som også bygger på et eksistentialistisk livssyn. Helt enkelt betyder det, at vi har mulighed for at præge vores liv gennem de valg, vi træffer. Det er dog ikke altid, vi kan få øje på vores egen frihed til at vælge. Endsige se, hvilke alternative veje der findes. Gestaltterapien hjælper til at skabe klarhed, så du bedre kan se dine valgmuligheder. Gestaltterapien er en helhedsorienteret terapiform, og jeg søger derfor at integrere tanker, følelser, krop og ånd i sessioner med respekt for processen og dine grænser.

Jeg har arbejdet med udvikling og kommunikation i mange år og tror på, at når vi tør arbejde med os selv, vores gamle mønstre, vaner og overbevisninger, bliver livet så meget mere rigt.

Er vi det rette match for dig?

Som alt andet her i livet, handler det om den gode relation også i terapien. En afgørende faktor for at få det bedste ud af terapien, er at der er god kemi. At du kan føle dig tryg og have tillid, når du skal arbejde med dig selv og det, som er svært for dig.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak og stille de spørgsmål, der kan hjælpe dig til at blive afklaret og kan tage det næste vigtige skridt.


Anonym mand, 43
Tema: selvværd og parforhold / København

Du er en fantastisk indlevende terapeut

Du er en fantastisk indlevende terapeut. Jeg har været og er utrolig glad for vores samtaler.

Anonym mand, 30
Tema: bearbejdning af utroskab og skilsmisse / Jyderup

Det kunne jeg ikke have gjort selv

Selv om jeg ikke har brugt alle klippene endnu, har det allerede været alle pengene værd. Du er en meget kompetent og skarp terapeut, der har hjulpet mig til at se tingene i et nyt lys. Det kunne jeg ikke have gjort selv.

Malene, 47
Tema: parforhold / Roskilde

Dejligt endelig at få sat ord på

Samtalerne har været virkelige gode for mig, kan jeg mærke. Det var dejligt endelig at få sat ord på alt det, jeg går rundt med i mit hoved og hjerte. Dejlig følelse, at jeg nu gør noget. 

Anne, 57
Tema: angst / Odsherred

Jeg kan overskue tingene igen

Allerede efter vores første samtale fik jeg sovet rigtig godt for første gang i lang tid. Der er ro på hjertet og tankerne er blevet mere positive. Jeg føler jeg kan overskue tingene igen. Samtalerne har været uvurderlige for mig.

Signe, 32
Tema: selvværd, kærestesorger / København

Befriende

Jeg vil sige dig stor tak - det har været befriende og som om noget er faldet på plads. Jeg glæder mig til det videre forløb.