Sig ja til NEJ-hatten! Udfordringen ved at sige nej og sætte grænser

Ville du også ønske, at du kunne slippe ja-hatten og stå lidt mere ved dine egne behov, sige nej og sætte grænser? I dette blogindlæg kommer jeg ind på, hvorfor det er så pokkers svært at sige nej eller bare “fra” – og giver dig lidt stof til eftertanke, du kan tage med dig, når du har læst færdig.

Jeg møder mange mennesker, der er så tyngede under vægten af den forherligede JA-hat – så derfor tænker jeg, det er vigtigt at sætte lidt fokus på dén hattemode! For nogen føles det slet ikke som en mulighed at sige nej eller fra. Der kan være så meget ubehag forbundet med at skulle sige fra eller nej, at de lader være. Hvis de overhovedet, når at mærke, at de allermest havde lyst til det. I bund og grund handler det om overlevelsesstrategier. Både i vores urinstinkt og i vores tilknytningsmønstre.

Anonym, 48

1000 tak

Jeg er SÅ glad for at jeg fandt dig! Har for første gang følelsen af at blive forstået (…). Du er så rolig og nærværende.

Anonym, 35

Tak for din hjælp

Det betyder meget for mig, at du ser mig, er der og stille de spørgsmål, du gør.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30 år

Jeg er lykkelig, lettet og glad

Tak fordi du har hjulpet mig med at se tingene meget mere klart. Jeg har fået sat mine tanker i de rigtige kasser, du har støttet mig, lyttet og givet mig de nødvendige skub. Jeg føler mig 100 kilo lettere! Jeg er lykkelig, lettet og glad”.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 43
Tema: selvværd og parforhold

Du er en fantastisk indlevende terapeut

Du er en fantastisk indlevende terapeut. Jeg har været og er utrolig glad for vores samtaler.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30
Tema: bearbejdning af utroskab og skilsmisse

Det kunne jeg ikke have gjort selv

Selv om jeg ikke har brugt alle klippene endnu, har det allerede været alle pengene værd. Du er en meget kompetent og skarp terapeut, der har hjulpet mig til at se tingene i et nyt lys. Det kunne jeg ikke have gjort selv.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 47
Tema: parforhold

Virkelig været godt for mig

Samtalerne har været virkelige gode for mig, kan jeg mærke. Det var dejligt endelig at få sat ord på alt det, jeg går rundt med i mit hoved og hjerte. Dejlig følelse, at jeg nu gør noget. 

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 57
Tema: angst

Jeg kan overskue tingene igen

Allerede efter vores første samtale fik jeg sovet rigtig godt for første gang i lang tid. Der er ro på hjertet og tankerne er blevet mere positive. Jeg føler jeg kan overskue tingene igen. Samtalerne har været uvurderlige for mig.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo