Rejseguide mod “ø-kuller”: Karantæne var ikke på bucket listen

OBS. Dette blogindlæg blev skrevet under den første nedlukning i 2020. Dog stadig super-relevant i forhold til at praktisere selvomsorg for at pleje din mentale sundhed og håndtere stressede situationer. Det at kunne skifte perspektiv og finde nye veje i en uventet situation. Skift “ø-kuller” ud med “krise” eller – og “karantæne” ud med ex. skilsmisse / fyring / livskrise / kontroltab. Så giver det stadig supermeget mening! God læselyst! 😉

For præcis et år siden i dag (2019, red.), sad jeg på en eksotisk ø i Atlanterhavet med en veninde, jeg har haft gennem årtier. Verden stod åben – sådan helt bogstaveligt talt. Stine bor i USA og vi har derfor et mål om at se hinanden en gang om året et sted ude i verden. Vi er begge optagede af personlig udvikling – vores egen og andres. Vi taler meget om, hvordan vi mennesker sætter begrænsninger for os selv. Hvordan vi lader os styre af gamle overbevisninger, som holder os tilbage fra at leve det liv, vi ønsker. Så der var vi. Nød en bekymringsfri uge væk fra hverdagens trivialiteter. Yoga på stranden, ture i åben sportsvogn, spa-behandlinger, lækker mad og drinks. En carefree ferie.

Havde du spurgt mig et år forinden, havde jeg tænkt det utænkeligt at tage på den type ferie uden familien. Det gør jeg ikke længere. 

Lige så lidt havde jeg forestillet mig, mens jeg sad der, at jeg skulle skrive en rejseguide mod ø-kuller 😉

Anonym, 48

1000 tak

Jeg er SÅ glad for at jeg fandt dig! Har for første gang følelsen af at blive forstået (…). Du er så rolig og nærværende.

Anonym, 35

Tak for din hjælp

Det betyder meget for mig, at du ser mig, er der og stille de spørgsmål, du gør.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30 år

Jeg er lykkelig, lettet og glad

Tak fordi du har hjulpet mig med at se tingene meget mere klart. Jeg har fået sat mine tanker i de rigtige kasser, du har støttet mig, lyttet og givet mig de nødvendige skub. Jeg føler mig 100 kilo lettere! Jeg er lykkelig, lettet og glad”.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 43
Tema: selvværd og parforhold

Du er en fantastisk indlevende terapeut

Du er en fantastisk indlevende terapeut. Jeg har været og er utrolig glad for vores samtaler.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30
Tema: bearbejdning af utroskab og skilsmisse

Det kunne jeg ikke have gjort selv

Selv om jeg ikke har brugt alle klippene endnu, har det allerede været alle pengene værd. Du er en meget kompetent og skarp terapeut, der har hjulpet mig til at se tingene i et nyt lys. Det kunne jeg ikke have gjort selv.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 47
Tema: parforhold

Virkelig været godt for mig

Samtalerne har været virkelige gode for mig, kan jeg mærke. Det var dejligt endelig at få sat ord på alt det, jeg går rundt med i mit hoved og hjerte. Dejlig følelse, at jeg nu gør noget. 

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 57
Tema: angst

Jeg kan overskue tingene igen

Allerede efter vores første samtale fik jeg sovet rigtig godt for første gang i lang tid. Der er ro på hjertet og tankerne er blevet mere positive. Jeg føler jeg kan overskue tingene igen. Samtalerne har været uvurderlige for mig.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 32
Tema: selvværd, kærestesorger

Noget er faldet på plads

Jeg vil sige dig stor tak – det har været befriende og som om noget er faldet på plads. Jeg glæder mig til det videre forløb.

Når der bliver rokket ved noget

Tilbage til øen. På sidstedagen af vores ferie sprang jeg ud af sengen for at nå endnu en gang yoga på stranden. Men jeg nåede det ikke, for jeg havde glemt, jeg skulle nå at hæve penge til instruktøren på vejen. Jeg kom fem minutter for sent. De var gået i gang og jeg ville ikke forstyrre, så jeg listede i stedet forbi dem og helt ned for enden af stranden.

Som jeg sad der i det hvide sand og kiggede ud over det turkisblå vand, var jeg skuffet, for jeg trængte til den yoga, syntes jeg. Så nogle minutter havde jeg ondt af mig selv. Men så slog det mig. Hvor mange gange i mit liv er det lige, jeg får lov at sidde helt alene på en sandstrand ved Atlanterhavet?! En pelikan sad på en sten og skuede dovent ud over det samme hav som mig. En sort firkantet skygge gled igennem vandet lige foran mig. En rokke. Dens elegance og ro strøg nærmest min sjæl og trak mig ind i nuet. Det unikke i at sidde der i mit eget selskab. Det var dét, jeg havde brug for. Lige dér. Med mig selv. På Key West. 

Når vi tvinges til at skifte perspektiv

I terapi arbejder vi med ”figur-grund skift”. Helt simpelt forklaret handler det om, at dét vi fokuserer på, vinder vores energi. Så fra at ærgre mig over, at jeg ikke nåede min yoga-klasse, blev fokus flyttet til tage den unikke opelvelse ind, der var dumpet ned i hænderne på mig. En gave, som jeg ikke kunne have forudset. Jeg vil ikke påstå, at jeg i situationen selv var fuldt bevidst om dette skift. Men det var et valg, jeg traf. En accept af, at det ikke blev som planlagt. Det blev noget andet. 

Jeg skal dog skynde mig at sige, at det ikke er altid, at et sådan figur-grund-skift, eller fokusskift, foregår så glat! Det vender jeg tilbage til lige om lidt. 

Anonym, 48

1000 tak

Jeg er SÅ glad for at jeg fandt dig! Har for første gang følelsen af at blive forstået (…). Du er så rolig og nærværende.

Anonym, 35

Tak for din hjælp

Det betyder meget for mig, at du ser mig, er der og stille de spørgsmål, du gør.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30 år

Jeg er lykkelig, lettet og glad

Tak fordi du har hjulpet mig med at se tingene meget mere klart. Jeg har fået sat mine tanker i de rigtige kasser, du har støttet mig, lyttet og givet mig de nødvendige skub. Jeg føler mig 100 kilo lettere! Jeg er lykkelig, lettet og glad”.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 43
Tema: selvværd og parforhold

Du er en fantastisk indlevende terapeut

Du er en fantastisk indlevende terapeut. Jeg har været og er utrolig glad for vores samtaler.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 30
Tema: bearbejdning af utroskab og skilsmisse

Det kunne jeg ikke have gjort selv

Selv om jeg ikke har brugt alle klippene endnu, har det allerede været alle pengene værd. Du er en meget kompetent og skarp terapeut, der har hjulpet mig til at se tingene i et nyt lys. Det kunne jeg ikke have gjort selv.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 47
Tema: parforhold

Virkelig været godt for mig

Samtalerne har været virkelige gode for mig, kan jeg mærke. Det var dejligt endelig at få sat ord på alt det, jeg går rundt med i mit hoved og hjerte. Dejlig følelse, at jeg nu gør noget. 

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 57
Tema: angst

Jeg kan overskue tingene igen

Allerede efter vores første samtale fik jeg sovet rigtig godt for første gang i lang tid. Der er ro på hjertet og tankerne er blevet mere positive. Jeg føler jeg kan overskue tingene igen. Samtalerne har været uvurderlige for mig.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo
Anonym, 32
Tema: selvværd, kærestesorger

Noget er faldet på plads

Jeg vil sige dig stor tak – det har været befriende og som om noget er faldet på plads. Jeg glæder mig til det videre forløb.

Sceneskift: Et år senere. Marts 2020. 

Og her er vi så. Et år senere. Havde du spurgt mig dér på stranden på Key West, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi nu ville sidde her i ”familie-isolation”. Det gør jeg så nu. 

Vores, Stine og min, næste tur skulle være gået til New York. Men alle planer er sat på standby. Af noget der er lige så usynligt og begrænsende, som de gamle overbevisninger, vi alle ind imellem slås med. Corona hedder den. COVID-19. Det lyder næsten som et flynummer. Den rejser også med lynets hast over alle verdenshave, men de ”passagerer” den tager med sig, har på ingen måde bedt om turen. Og det er ikke nogen eksotisk rejse, de kommer på. 

I disse uger ser verden markant anderledes ud. Landets grænser er lukkede og mange af os er sendt hjem. Den øde strand, jeg sad på for et år siden, er skiftet ud med hjemmets fire vægge. Det har vist været et chok for de fleste, at vores hverdag blev vendt på hovedet på en onsdag aften, hvor Mette Frederiksen lukkede landet ned. 

Anonym, 48

1000 tak

Jeg er SÅ glad for at jeg fandt dig! Har for første gang følelsen af at blive forstået (…). Du er så rolig og nærværende.

Anonym, 35

Tak for din hjælp

Det betyder meget for mig, at du ser mig, er der og stille de spørgsmål, du gør.

Psykoterapeut Marianne Eikers_logo