Nærvær hjælper med at udfolde os på livets scene

Det der sker på scenen er et spejlbilledet af livet

For et par år siden begyndte jeg at undervise unge skuespiller-talenter i “Skuespillerens Nærvær” sammen med skuespiller Brian Kristensen. To gange om ugen i en måned arbejder vi med øvelser, hvor de unge opdager nye facetter af sig selv ved at være mere tilstede og kontaktfulde. Ved at skabe en bedre og dybere kontakt til sig selv, bliver udtrykket og samspillet også mere nærværende og udtryksfuldt. Noget der både gør dem klogere på sig selv og til bedre skuespillere.

The theater is so endlessly fascinating because it’s so accidental. It’s so much like life.

Arthur Miller, amr. forfatter og dramatiker

Ligheden mellem teatret og gestaltterapi er slående. Begge dele ser på det hele menneske – krop, sind, følelser og sanser. Og begge steder udspiller livet sig for øjnene af os. Præcis som det er ude i virkeligheden. Både når det gør godt og når det gør ondt. 

Om det er undervisning af unge skuespiltalenter eller terapi, handler det i virkeligheden om det samme: At arbejde med os selv, vores fastlåste mønstre og gamle overbevisninger om, hvem vi er. Så vi hele tiden UDVIDER og UDFOLDER OS. Gør os frie til at være hele som mennesker med alt, hvad vi rummer.

Og det gør vi – blandt andet – ved at (gen)opdage alle facetter af os selv. Sider af os selv, som af den ene eller anden grund ikke er blevet næret eller givet plads på vores vej gennem livet.

Livets rampelys kræver nærvær

Terapien sætter også rampelyset på det, som er betydningsfuldt for dig, så du kan folde dig ud.

Hver gang glæder jeg mig til at skabe endnu et berigende forløb. Om det er undervisning af de unge eller i terapien. At se et andet menneske udfolde sig og blomstre – præcis som den unikke person, de er. Og jeg glædes over at være vidne til de rørende øjeblikke, hvor de møder sider af dem selv, der har ligget i skyggerne. Og som er med til at få dem til at stå stærkt, stolt og smukt frem. Som at blive fremkaldt med hele sig.

Hvor meget nærvær, kontakt, tillid og opmærksomhed kan rykke ved et andet menneske er fascinerende. Hver gang. Så enkelt – og alligevel så svært. Uanset om det er for at gå på scenen i teatret – eller i livet generelt.

Hav en smuk dag derude.
Kh. Marianne

PS.

Savner du også en stærkere kontakt til og nærvær med dig selv? Terapisamtaler kan styrke dig i at træde frem i dit eget lys.

Kontakt mig på 29 73 36 76 eller book din tid online